Húsvéti sonka vásár
HAGYOMÁNYOS FÜSTÖLÉSSEL ÉS ÉRLELÉSSEL KÉSZÍTETT
KISTERMELŐI PARASZTSONKÁK, FÜSTÖLT DARABOLT COMBOK,
KÖTÖZÖTT SONKÁK, FÜSTÖLT CSÜLKÖK, FÜSTÖLT TARJÁK,
HÁZI TORMA A KUCUMESTER KÍNÁLATÁBAN
Füstölt combsonka, parasztsonka
A sertés combjából vagy lapockájából kihasított, sóval pácolt, füstölt bőrös sertéscomb darab. Ez a sonka nem tartalmaz csontot. A kínálatunkban lévő kistermelői darabolt combok kb. 1,5-2 kilósak, de szívesen vágunk belőle kissebb darabot, valamint áruljuk szeletelve is, nem csak Húsvétkor.
Kötözött sonka
Ez valójában nem egy egész darab hús, hanem több nagyobb színhúsdarab, amit hájréteggel burkolnak, majd hálóval összekötözik a részeket, pácolják és füstölik. A kötözött sonka rövidebb ideig fő, és kapható belőle egészen kistermetű, fél kiló körüli példány is. Csak Húsvétkor szerepel a kínálatban.
Füstölt tarja
A sertés tarja (fej mögötti felső nyak rész) valójában nem egy sonka fajta, de ezt a finom, szaftosabb, hagyományosan sóval pácolt és érlelt füstölt húst is szívesen fogyasztják Húsvétkor. Főzve és nyersen is finom. A kistermelők egész évben készítenek füstölt tarját.
Füstölt csülök
Bőrös sertés hátsó csülök sóval pácolva, füstölve. Főzni szokták, főként ételek ízesítésére (pl.:sonkás tészta, káposzta, bableves, stb.) használják fel. A sült csülök (pl. csülök Pékné módra) füstölés nélküli, nyers csülökből készül. Egész évben kapható a Kucumester kínálatában.
BOLTJAINK ÉS MEGKÖZELÍTÉS
Budaörsi Tesco folyosó
Budaörs, Kinizsi u. 1-3, 2040
ÜNNEPI NYITVA TARTÁS
HAMAROSAN
ÁLTALÁNOS NYITVA TARTÁS
HÉTFŐ – SZOMBAT 9-20 ÓRÁIG
VASÁRNAP 9-19:30 ÓRÁIG